Соларни керемиди

Покрив със соларни керемиди “Тесла”


Дори най-здравите сгради понякога се нуждаят от ремонт на покрив. А когато строим нова сграда се стараем да изберем най-здравия покрив за нея, защото както знаем – покривът е защитата на сградата. Освен това покривът е най-уязвимата част от цялата сграда. Ето защо е необходимо за него да се полагат грижи. В тази връзка архитектурно бюро “ВБ студио” помисли и за това и вече предлага покрив със соларни керемиди “Тесла”.
Какво представляват соларните керемиди “Тесла”?


В края на октомври 2016 година американската компания “Тесла” на специално изложение в Universal Studios в Лос Анжелис представи своя линия на домашни системи за производство и съхраняване на електроенергия - слънчеви панели с интегрирани батерии Powerwall 2. Тази нова технология дава възможност за подмяна на цял покрив с такива панели, които могат да захранват домовете със слънчева енергия. Външно соларните керемиди “Тесла” по нищо не се различават от обикновените керемиди, каквито сме свикнали да виждаме по покривите на сградите.
В някои райони на Земята, където слънчевите дни в годината преобладават, както например в България, соларните керемиди “Тесла” са изключително подходящи и са най-доброто решение от гледната точка на енергийната независимост и икономия. Безспорно тази уникална слънчева система не е евтина, но именно в такива райони, където слънцето свети в повечето дни на годината, тя има бърза възвръщаемост. Нещо повече, системата дори позволява излишъкът на електроенергия да се продава на местни енергийни мини-компании.

Соларни керемиди “Тесла” се пройзвеждат в четири различни стила в зависимост от вашият вкус.

Соларните панели “Тесла”

Соларните панели “Тесла”, имитиращи керемиди се изработват от стъкло. В тези стъклени плочки се вграждат соларни клетки, които улавят слънчевата светлина. Те се състоят от няколко слоя, като най-долният представлява високоефективен слънчев панел. Средният слой е маскировъчно стъкло. Ако се гледа на него от земята, панелът може да изглежда като дърво или камък, а всъщност е напълно прозрачен, ако го гледате отгоре. Външният слой е от калено защитно стъкло. Повече от това обаче, производителите не разкриват от тайната за производство на изобретението си.
Тук държим да подчертаем, че соларните керемиди се предлагат в три вида имитация на: стъкло, дърво и камък. Архитектурно бюро “ВБ студио” предлага няколко различни версии на тези уникални панели: Slate Glass Tile, Textured Glass Tile, Smooth Glass Tile и Tuscan Glass Tile.
Производителите на Соларните панели “Тесла” заявяват, че техните плочки са по-трайни и по-здрави в пъти от обикновените покривни керемиди. Това е изключително важно за районите, където има риск от градушки.
Тук следва да поясним, че тази иновативна технология е продукт от съвместно сътрудничество между компаниите “Tesla” и “SolarCity”. Всичките продукти имат дългогодишна гаранция.


Powerwall 2

Powerwall 2 е батерия, която може да съхранява 14 киловатчаса енергия, 5 кВт мощност и може да бъде монтирана както в стената, така и в пода. Продуктът осигурява три вида соларни решения: соларни панели (генериране на енергия), батерии (съхранение на енергия) и електрически автомобили (транспорт). Така че, в бъдеще “Тесла” планира да продава всичките тези продукти.
Ако сте от хората, които държат да бъдат независими от общоприетата електрическа мрежа и не желаете повече да плащате големите разходи за енергия, сега имате възможност да се сдобиете със соларни керемиди “Тесла”. За тази цел е необходимо да се свържете с нашите специалисти в архитектурно бюро “ВБ студио”, които ще се погрижат за вашия комфорт и уют.

Соларен покрив с керемиди “Тесла”

Адрес

ВБ студио Архитектура
София, п.к.: 1618
ул."Паскал Тодоров" 10

vbstudio@abv.bg

Обадете ни се:

+359 888 870 917

+359 887 225 735

Работно време

SFbBox by website

Search