Покрив със соларни керемиди “Тесла”


Дори най-здравите сгради понякога се нуждаят от ремонт на покрив. А когато строим нова сграда се стараем да изберем най-здравия покрив за нея, защото както знаем – покривът е защитата на сградата. Освен това покривът е най-уязвимата част от цялата сграда. Ето защо е необходимо за него да се полагат грижи. В тази връзка архитектурно бюро “ВБ студио” помисли и за това и вече предлага покрив със соларни керемиди “Тесла”.
Какво представляват соларните керемиди “Тесла”?

В съвременния хиперактивен свят функцията на дома се свежда до минимума, тоест той служи основно за почивка, релакс и спане. Именно поради тази причина в дома не трябва да има нещо, което да пречи на тези три взаимодействия, а обратното, всеки предмет трябва максимално да улеснява тези процеси. Съвременният дом е нещо повече от четири стени. Предлагаме на вашето внимание няколко нови тенденции в интериорния дизайн на апартамент.

Тенденция №1: Екологичност
Екологичност – преди всичко тя представлява избор на екологично чисти материали, като коркови покрития, подови настилки и стенни покрития от бамбук, мебели без съдържание на формалдехид и бои на водна основа без летливи органични съединения (ЛОС). Второ, за предпочитане са рециклираните материали с цел запазване на природните ресурси на земята. В допълнение към вече познатата за вас реставрация на стари мебели, се обръща голямо внимание на рециклираното стъкло – плот за маса и на старинен метал: мивки, легла, лампи и др. За тяхното използване не е задължително в апартамента да се създава “чист” индустриал. Стилът Фюжън, който съчетава разни стилове е много модерен и все повече предпочитан днес.

Тенденция №2: Ергономичност и функционалност
В съвременния интериор безсмисленият и безполезен декор отстъпва на заден план, да не кажем, че напълно отмира. Днес всеки предмет в един дом трябва да бъде най-вече функционален. Помислете с какво точно се занимавате, когато сте вкъщи и така предметите, които не използвате автоматично ще станат излишни. Струва си да отбележим, че за декорация на дома може да послужи самата форма на мебелите, тяхната структура и цвят. Интелигентното и ефективно използване на пространството дори в малък апартамент, ще донесе комфортно обитаване на едно младо семейство.

Съвременната архитектура на София не се различава много от европейската съвременна архитектура. В проектите се отделя значително внимание не само на екстериора на сградите, но и на вътрешния им облик. Наблюдава се пълна свобода на иновативни идеи и липса на ограничения в стиловете. Главната задача на нашите архитекти е да се създава хармонична среда, единно жилищно пространство, където външният облик на сградите бе в съвършена хармония с вътрешния. Еднотипните апартаменти останаха в миналото. Днес новата архитектура предлага повече варианти за персонализиране на пространството, дори когато става дума за многоетажни жилищни сгради. Динамичните форми на стаите и терасите дават възможност за планиране на помещенията според вкусовете на собствениците.

Съвременната архитектура на европейските градове се развива извън строгите рамки на определени стилове. Дизайнерите и архитектите внасят новаторски идеи в съществуващи стилове, смесват техните елементи, като съчетават новата среда с историческата.
Всеки градски архитектурен проект рано или късно се сблъсква с въпроса на органичната интеграция на новите сгради в околната среда. Най-важната тенденция в съвременната архитектура бе уважение към архитектурния контекст и историческия ландшафт. Но това не означава, че всички нови сгради в пределите на града трябва да копират стила на старото строителство. Напълно достатъчно е новите сгради да не влизат в конфронтация с околната среда и да не контрастират със заобикалящото пространство, като например, прословутата Пирамида на Лувър в Париж.

Уютна атмосфера, хармонично съчетание между функционалност и индивидуалност е нещото, което се нарича стил и към което “ВБ студио” ООД се стреми във всеки свой интериорен проект. Нашите дизайнери работят с най-различни стилове и стилистични направления. Интериорният дизайн е повече от разработването на един идеен проект. Той представлява комплексна услуга, която придава тежест и съчетава удачни компоненти както при предварителното планиране, така и при реализирането на интериорния проект в съответствие с новите тенденции и предпочитанията на клиента. Крайната цел на този комплексен процес е изящен, красив и уютен финал. В тази статия ще разгледаме стиловете в интериорния дизайн на апартамент.Футуризъм

Човечеството от древни времена изследва небесното пространство, а особено голям интерес към Космоса хората започват да проявяват след напредването на новите технологии в ХХ век. В резултат на този интерес възниква стилът Футуризъм.

Адрес

ВБ студио Архитектура
София, п.к.: 1618
ул."Паскал Тодоров" 10

vbstudio@abv.bg

Обадете ни се:

+359 888 870 917

+359 887 225 735

Работно време

SFbBox by website

Search