Архитектурно студио “ВБ студио” ООД  има богат опит в проектирането на хотелски комплекси и хотели. В нашата галерия можете да разгледате част от нашите архитектурни проекти, които се отличават с уникален стил и визия. Проектите са съобразени с предпочитанията на клиентите ни, локацията и качеството от най-висок клас.
Във всеки проект ние отделяме специално внимание на всеки детайл - от локацията на сградите, през интериорно и екстериорно оформление, до възможност за лесни и бързи  трансформации.


Хотелите са неразделна част от съвременния и динамичен ритъм на живот. Съвременната скорост на разпространение и предаване на информацията, нивото на комуникацията между хората и нарастващите критерии за качеството на живот, изискват все по-високи изисквания към външните и вътрешни характеристики на хотелите. През последните години пространството за реализацията на проекти на хотели се е разширило много. Днес в различни краища на света се строят хотели дори близо до летищата, в съчетание с многофункционална инфраструктура и природата. Всичко това ни задължава при проектиране на хотели да взимаме предвид множество въвеждащи данни, диктувани от предназначението, зададено от нивото на комфорт и капацитет. Определящо значение има техническото задание (ТЗ) за проектиране, детайлното му разработване до началото на основния етап за проектиране на хотел.
Разработката на документацията бе ключът към високо качество на проекта, както и съответствие на проектните решения с очакванията на клиента.
Проектирането на хотел, а именно обхвата и прилагането на проектната работа пряко зависи от класифицирането на хотелите.


При проектирането на хотели в зависимост от функционалното предназначение, етажност, клас, ниво на комфорт и капацитет, се разработват архитектурни, конструктивни и инженерно-технически решения.
Хотелите са обществени сгради, което означава присъствие на голямо количество хора в тях, поради това задължително при разработката на проект на хотел се отделя изключително внимание на пожарната безопасност и инженерно-техническото обезпечение на сградите: вентилационна и климатични системи, пожарна сигнализация и др. С две думи – добре обмислената и надеждна конструкция, качеството на инженерните комуникации и на строителните материали определят нивото на изпълнение и дълготрайност на бъдещия хотел. Така се минимизират текущи и ремонтни разходи. Следването на всички норми, детайлното разработване на всеки етап от проекта, са гаранция за спокойствие на собствениците и гостите на хотела.

 

Адрес

ВБ студио Архитектура
София, п.к.: 1618
ул."Паскал Тодоров" 10

vbstudio@abv.bg

Обадете ни се:

+359 888 870 917

+359 887 225 735

Работно време

SFbBox by website

Search