Интериорният дизайн е направление в дизайна, фокусирано върху вътрешно пространство, с цел да се осигури комфортно и естетично взаимодействие между средата и хората. Интериорният дизайн съчетава в себе си художествен и промишлен дизайн. Работата на дизайнера пък се състои в това, да оптимизира труда в помещенията, да подобрява навигацията в големи помещения, разработва оформление не само на битови, производствени и търговски обекти, но и на специализирани помещения, като звукозаписни студия, кино-студии, телевизионни монтажни, фото-студия и дори аквапаркове, съгласно изискванията и желанията на клиента. Дизайнерът управлява целия процес на оформление на интериора, като се започне от планировката на помещението и се стигне до осветлението, вентилационните системи, акустиката, облицоването на стените и се стигне до монтирането на навигационните знаци. Следва да отбележим, че архитектурно студио “ВБ студио” ООД успешно реализира проекти в тази област вече повече от 15 години.

Интериорен дизайн на апартамент в гр.София кв.Витоша 2011г.


В дизайна, както и в архитектурата съществуват множество различни стилове, които са се формирали през различни исторически периоди. Благодарение на стиловете едно и също помещение може да изглежда по много начини, например, в стилове хай-тек, романски, модернистичен или готически. Стиловете ни предоставят уникалната възможност да променяме визията на едно помещение колкото пъти искаме и по какъвто начин искаме. Например, ако ви е омръзнал викторианския стил на вашия дом, с помощта на архитектурно студио “ВБ студио” ООД, може да го преобразите в какъв-то стил пожелаете. Нашето студио има богат опит както в архитектурното проектиране, така и в интериорното проектиране. И ако търсите интересни идеи за вашият дом, сте попаднали на правилното място и в правилния момент. Нашите специалисти ще ви предложат голямо разнообразие от идеи за интериорни решения, стилове, цветове и форми.

Интериор на апартамент София кв. Манастирски ливади 2010г


Струва си да отбележим, че списъкът на интериорните решения е много по-обширен, в сравнение с архитектурните.
Разработването на интериорни решения се състои в следното: съставяне на дизайнерски проект, което включва: комплект от всички необходими документи, описващи функционални и дизайнерски решения (чертежи на помещения, описания на всички детайли от бъдещия интериор, материали и разположение на комуникациите). Не на последно място в проекта присъства техническо задание, в което са описани всички изисквания и желания на клиента.  

Интериорен дизайн на апартамент в гр.София кв.Лозенец 2011г.


Първоначално се измерват помещенията, след което се разработват примерни планировъчни решения и чертежи. На този етап дизайнерът предлага няколко варианти на планировка с разпределение на всички основни функционални зони и разположение на мебелите. След съгласуване и одобрение на клиента се изготвя 3D-модел на бъдещото интериорно решение. Утвърждава се разпределянето на окабеляването и се планира разположение на електроприборите. Накрая следва реализиране на планираните задачи, като дизайнерът контролира процеса на осъществяването им.


Адрес

ВБ студио Архитектура
София, п.к.: 1618
ул."Паскал Тодоров" 10

vbstudio@abv.bg

Обадете ни се:

+359 888 870 917

+359 887 225 735

Работно време

SFbBox by website

Search